DANSA

Philippe Saire i Akram Khan, uns must de la cartellera de dansa!

El coreògraf suís Philippe Saire i el britànic Akram Khan tenen poc en comú, tant pel que fa a la trajectòria com a nivell artístic: dos creadors contemporanis amb interessos i universos molt dispars. Ara bé, aquest gener a Barcelona podrem gaudir de tres espectacles de la sèrie Dipostifs de Saire al Mercat de les Flors, i el Liceu presenta Jungle Book Reimagined d’Akram Khan, una reinterpretació del clàssic de Rudyard Kypling.

‘Jungle Book Reimagined’ de Akram Khan

Un referent mundial del neofolk

Akram Khan, conegut per introduir la dansa clàssica índia Kathak en les seves creacions contemporànies, situa la història de Mowgli enmig de la catàstrofe climàtica en la seva reimaginació del Llibre de la Selva. En aquesta ocasió, Khan ha treballat amb el dramaturg Sharon Clark i l’escriptor Tariq Jordan per presentar un espectacle de dansa amb múltiples capes: veus en off, la dansa, l’animació que firma YeastCulture i la música de Jocelyn Pook. No hi ha dubte que en les seves produccions compta amb grans col·laboradors, però també amb un elenc de ballarines i ballarins fantàstics tant pel refinament com l’energia dels seus moviments. Jungle Book Reimagined és tot un regal per la cartellera de dansa de Barcelona i, sobretot, per aquelles espectadores àvides d’aquell tipus de moviment que se’t posa sota la pell, i amb ganes de que els expliquin un conte, encara que sigui un amb moralina.

Més informació, imatges i entrades dels espectacles a:

‘Vaccum’ de Philippe Saire

Una de la personalitats més rellevants de l’escena suïssa

Philippe Saire va fundar la seva companyia el 1986, la cie Philippe Saire, i el Théâtre Sévelin 36 el 1995 a Lausana. Aquests propers dies al Mercat de les Flors es podran veure tres duets ben singulars: Hocus Pocus i Vacuum (21 i 22 gener), i Party Room (26 i 27 gener). Totes tres peces formen part de la sèrie Dispositifs que va començar amb Black Out (2013), un espectacle de dansa per ser mirat en zenital! Des d’aleshores, Saire comença la creació coreogràfica des de les idees escenogràfiques, els elements visuals o bé la perspectiva o el marc visual en el que vol presentar l’acció. Vacuum (2015) és un duet íntim en el qual dos cossos nus es mouen enmig de clarobscurs, tot proposant una viatge insòlit que ens fa navegar des del Renaixement als orígens de la fotografia. Hocus Pocus (que vol dir abracadabra) és un espectacle per a infants entre 7 i 11 anys, que beu de la recerca visual feta en la creació de Vacuum. Una peça plena de màgia i enginy. I Salle des Fêtes (Party Room) (2021) ens du a l’inquietant món dels venedors ambulants de globus. Això sí, en aquesta ocasió vestits d’atracadors de banc. Si sou amants de l’enginy, la subtilesa i us fascinen les arts visuals: cap al Mercat de les Flors!

Més informació, imatges i entrades dels espectacles a:



Escrit per

Graduada en dansa contemporània per l’Institut del Teatre, és especialista en crítica de dansa i divulgació cultural. Màsters en Estudis Teatrals (UAB) i Periodisme Cultural (UPF). Ha treballat de guionista a programes musicals Nydia i La Sonora del 33. Escriu per a revistes internacionals com Danza Europa i Dance for you magazine, i col·labora regularment a Revista Musical Catalana i Núvol.

Articles relacionats
Les millors obres de teatre familiar de Barcelona

Les millors obres de teatre familiar de Barcelona

L’escena de teatre infantil i familiar de Barcelona té una llarga tradició: aprofita-la, treu-los de casa i porta’ls a un dels molts espais culturals que programen espectacles per a diferents […]

‘Un sublime error’: retrat d’una amistat

‘Un sublime error’: retrat d’una amistat

Un sublime error és un espectacle sobre l’amistat, la felicitat i el dol. Un projecte artístic que dibuixa somriures i neix de la confiança que atorguen trenta anys de compartir […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!