Pont aeri al teatre visual i de gest a la Sala Fénix

Redacció

La Sala Fénix presenta el cicle Pont Aeri, que acull quatre espectacles de teatre visual i de gest de diferents companyies d’Argentina, Sevilla i Málaga de l’1 al 17 d’abril.

TEATRE_BARCELONA-pont_aeri_fenix-REVISTA_2

“Quan un fa de programador, el que desitja és mostrar a tothom aquelles petites perles que ha vist”, explica Felipe Cabezas, director artístic de la Sala Fénix. I això és el que ha fet amb aquest cicle, portar –aprofitant les seves gires– diferents companyies especialitzades en teatre visual i de gest que té ganes de donar a conèixer al públic de la sala.

La Tarara Teatro, de Sevilla, presenta El niño adefesio, que explica la història d’una mare obsessionada amb la deformitat del seu fill i un pare caòtic que desapareix contínuament de la llar familiar. La història es narra a través d’un llenguatge gestual i un idioma propi, basat en l’accent anglès. Cabezas en destaca la interpretació extrema i unes situacions que es porten al límit lligades al teatre de màscara que duen al públic a una gran catarsi.

De l’Argentina arriben dues propostes de la mateixa companyia, però amb diferents directors: Garantía i Sudado. Dues obres germanes que formen part del que es coneix com el nou sainet argentí o sainet immoral. Un corrent impulsat per una generació d’artistes de menys de 35 anys que treballen en noves poètiques i que es caracteritzen per la cerca de l’espectacularitat. Històries d’un sol acte tractats des de la comèdia i la farsa amb trames que amaguen un conflicte social. Mentre que a Garantía parteix del neoliberalisme com a una forma de repensar els vincles socials i d’exagerar-los, Sudado reflexiona sobre la pèrdua com a dol insubstituïble del que sorgeix un nou espai de construcció. Per Cabezas, unes propostes “molt teatrals” amb “molt bons intèrprets”.

TEATRE_BARCELONA-pont_aeri-fenix-REVISTA_1

I per últim, provinent de Màlaga, arriba Una comedia incómoda, un espectacle de commedia dell’arte basat en una obra del segle XVI que mai va arribar a estrenar-se degut a la seva prohibició i empresonament de l’autor. “És interessant veure’ls perquè són una de les companyies més antigues de commedia dell’arte més antigues de l’Estat i és habitual veure’ls al Corral de las comedias d’Almagro, però també per la direcció de Javier Oliva, que ha treballat amb tots els grans de la commedia dell’arte”. L’espectacle presenta situacions hilarants a través de la improvisació i les màscares italianes i uneix el teatre clàssic amb l’actualitat.

Situada al carrer Riereta, a prop de la Rambla del Raval, la Sala Fènix proposa una rica programació teatral, tant per a adults com per a famílies, basada principalment en el teatre de màscares, el cabaret, les titelles i la commedia dell’arte.

Escrit per
Articles relacionats
La Bella Otero desafia el vers a ‘Prosopopeya’

La Bella Otero desafia el vers a ‘Prosopopeya’

La companyia La Bella Otero, formada per Emma Arquillué i Pablo Macho Otero, presenta el seu nou espectacle: Prosopopeya, una peça multidisciplinària en vers que parla de la identitat i que es podrà veure del […]

24 espectacles per reviure el llegat de Joan Brossa

24 espectacles per reviure el llegat de Joan Brossa

El Centre de les Arts Lliure de la Fundació Joan Brossa ha presentat la programació del segon trimestre de la temporada 2024-2025, una aposta decidida per la transgressió, la hibridació artística […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!