Porta4 es transforma en L’Autèntica Teatre

Redacció

L’Autèntica Teatre, antiga sala Porta4, va néixer l’any 2006 com una escola de teatre i en poc temps, l’any 2010, es va estrenar com a sala d’exhibició teatral per poder donar sortida als nous projectes i propostes que estaven naixent fruit del treball amb els alumnes.

“Per a mi L’Autèntica té un valor de concepte tant en l’àmbit personal com en el teatre. A nivell personal trobem l’autenticitat a mesura que anem creixent i en totes les etapes socials i en el teatre la trobem en un valor molt preuat que de vegades costa trobar: la veritat“, comenta Verónica Pallini, directora de L’Autèntica Teatre, i afegeix: “L’autenticitat és un eix per la vida i pel teatre i representa la formació d’aquest espai“.

Aquest 2020, Porta4, celebra 14 anys d’escola i 10 com a sala teatral fent un pas endavant amb un nou nom, L’Autèntica Teatre, i amb un nou projecte artísticque aposta per un canvi coherent amb la seva línia pedagògica d’Educar en i per l’art: centrant la seva programació teatral exclusivament en la franja de 0 a 6 anys. Per arribar a aquest col·lectiu tan receptiu i sensible a l’art, la sala aposta per programar en aquestes línies horàries: divendres (18h), dissabtes (11, 12 i 17h) i diumenges a les 11 i 12h.

Amb la nova programació, a més, s’incentivarà la contractació de les companyies de la ciutat oferint residències artístiques orientades a produir espectacles per aquest públic. L’Autèntica Teatre es vol convertir, no només en un punt de trobada per tal que les companyies puguin investigar i treballar la seva mirada pedagògica, sinó també en la sala on els i les artistes i col·lectius, mancades d’espais, puguin arribar al públic: “Volem generar sinergies entre les companyies que necessiten espais de creació i visibilitat, i la sala posa a disposició la seva trajectòria com aval de qualitat i el propi públic fidel“, comenta Pallini.

L’Autèntica Teatre també serà una escola de teatre i cinema

El nou projecte de Porta4 seguirà també amb la seva faceta com a Escola de Teatre i Cinema per a infants i adults. Des de l’escola es convida a pensar les arts escèniques contemporànies com a espai crític, reflexiu i d’investigació de les relacions socials i polítiques. La nova programació per a infants i la seva vessant com escola aporten un espai que crea barri, cohesionant el veïnat al voltant d’una entitat que promou la cultura, que és transversal i que transforma la ciutat a través del seu contingut: “Volem ser un referent al barri i a la ciutat en molts aspectes; a més d’espai de creació i de formació creiem fonamental donar a entendre que també és un espai de trobada, de foment de les inquietuds culturals i d’aportació a tots nivells, sigui com a públic o com a participant actiu”, explica la directora de L’Autèntica Teatre.

Segons Verónica Pallini: “L’educació en l’art és el vehicle de desenvolupament del potencial individual i de la consciència col·lectiva. L’art a l’educació és transformador perquè possibilita el creixement creatiu de cada individu en la seva complexitat i L’Autèntica Teatre hi arriba a través del treball tant a la seva escola com amb les seves produccions i projectes“.

Amb 14 anys de trajectòria i amb prop de 200 alumnes, el centre s’ha convertit en un referent de formació artística tant per a infants, joves i persones adultes que tenen el teatre com a segona professió. Des del 2015 l’escola aposta també per la formació de nens i nenes en interpretació en cinema i aquest 2020 amplia l’oferta formativa en aspectes com:

  • Una formació integral en cine per a nens i joves, no només interpretant sinó oferint la possibilitat de poder crear les seves pròpies històries.
  • Cursos i tallers especialitzats per adults, amb nous horaris i una formació molt pràctica que permetrà als alumnes tant obtenir material audiovisual per poder incloure als videobooks, com la possibilitat de treballar en projectes professionals.

Productora audiovisual i Festival de Cinema i Teatre

L’Autèntica Cinema serà la productora on es desenvoluparan projectes audiovisuals destinats a la seva distribució a festivals de cinema i que puguin servir com a plataforma de presentació en la indústria dels alumnes que hi participen en ells. “En els últims 4 anys Porta4 ha realitzat en l’àmbit acadèmic 8 curtmetratges en els seus diferents cursos d’Interpretació per Cinema” comenta Víctor Quintanilla, responsable de l’àrea de cinema del centre i afegeix: “Creiem que ha arribat el moment de fer un pas més endavant i amb la productora volem oferir als alumnes més avançats la possibilitat de participar en projectes professionals“.

El Festival de Cinema i Teatre, que aquest 2020 celebra 2a edició, vol donar a conèixer obres sorgides del món audiovisual, de les arts escèniques o de la unió d’aquestes dues. Apart de l’exhibició audiovisual, durant el festival, també es duran a terme activitats com xerrades amb professionals dels dos àmbits i tallers per a totes les edats durant el cap de setmana. El festival també donarà l’oportunitat als alumnes de l’escola de presentar al públic els treballs realitzats durant el curs.

Produccions pròpies

Les produccions tenen caràcter de laboratori pel seu propi procés de creació i fins a la seva mostra final. Hi haurà unes determinades línies pròpies de produccions amb dues modalitats:

  1. Muntatges de creació: La dramatúrgia es construeix des de cada actor i amb una recerca estètica contemporània.
  2. Creacions pròpies amb base en investigació social i antropològica com a línia per crear la dramatúrgia per a partir d’aquí crear la posada en escena.
Escrit per
Articles relacionats
La Bella Otero desafia el vers a ‘Prosopopeya’

La Bella Otero desafia el vers a ‘Prosopopeya’

La companyia La Bella Otero, formada per Emma Arquillué i Pablo Macho Otero, presenta el seu nou espectacle: Prosopopeya, una peça multidisciplinària en vers que parla de la identitat i que es podrà veure del […]

24 espectacles per reviure el llegat de Joan Brossa

24 espectacles per reviure el llegat de Joan Brossa

El Centre de les Arts Lliure de la Fundació Joan Brossa ha presentat la programació del segon trimestre de la temporada 2024-2025, una aposta decidida per la transgressió, la hibridació artística […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!