Projecte Ingenu fa l’agost al Poliorama amb un modern ‘Bodas de sangre’

Rubén Garcia Espelta

Bodas de sangre, la tragèdia en vers i en prosa escrita per Federico García Lorca l’any 1931, arriba a partir de l’11 al 22 d’agost al Teatre Poliorama de la mà de Projecte Ingenu.

La companyia actualitza el clàssic del poeta i dramaturg andalús, a qui vol homenatjar 85 anys després del seu assassinat a mans del règim franquista. L’espectacle, dirigit per Marc Chornet i adaptat per Anna Maria Ricart, combina dos nivells de ficció: la pròpia obra i la història de l’escriptor, presentada a través de documentació i escrits que testimonien moments importants de la seva biografia. Per fer-ho utilitza un llenguatge que combina disciplines tan diferents com la paraula, la dansa, les projeccions. o la música en directe.

Bodas de Sangre és l’obra més famosa de Lorca, la primera part de la coneguda “Trilogia Lorquiana” (que complementen Yerma i La casa de Bernarda Alba), y explica una història tràgica on l’amor i el desig s’enfronten al deure, l’honor i els interessos familiars.

Lorca és un dels nostres grans clàssics“, diu la companyia: “Si en l’espai artístic anglosaxó es pot actualitzar Shakespeare fins al punt de dir ‘espasa’ i mostrar una ‘pistola’, no hi hauria d’haver problema en tensar la paraula dita de Lorca i confrontar-la amb el present, encara que això comportés contradiccions“. “Si som capaços de confrontar-lo amb el present, les seves paraules i el seu propi testimoni esdevenen profundament polítics. I aquest testimoni és més important que mai en aquests moments on el feixisme està ressorgint amb força arreu d’Europa i del món“, explica la companyia.

No és el primer que Projecte Ingenu treballa amb un text de Lorca, o va fer amb Yerma al Teatre Akadèmia la Temporada 17/18. Ara tornen amb Bodas de sangre (o el funeral que el poeta no tuvo) un espectacle immersiu interpretat per Marina Alegre, Toni Guillemat, Cristina López, Martí Salvat, Xavier Torra, Ivet Zamora i el bailaor Jesús Blanco, que es qui dona vida al personatge del poeta.

Més informació, imatges i entrades a:

Escrit per

Periodista i gestor cultural. Responsable de continguts editorials de TeatreBarcelona.com Ha treballat a mitjans com Catalunya Ràdio, El Periódico de Catalunya, La Xarxa, Ràdio 4 o Rac1.

Articles relacionats
‘Un sublime error’: retrat d’una amistat

‘Un sublime error’: retrat d’una amistat

Un sublime error és un espectacle sobre l’amistat, la felicitat i el dol. Un projecte artístic que dibuixa somriures i neix de la confiança que atorguen trenta anys de compartir […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!