SOL PICÓ
La coreògrafa valenciana pica l’ullet al Paral·lel dels anys vint amb el cabaret futurista Malditas plumas. Per fer-ho s’inspira en el popular gènere de la revista, tan interdisciplinari com moralment transgressor, que farà servir per reflexionar amb ironia i humor sobre el costat més fosc de l’ésser humà a través del món de les vedets.
DIMITRIS PAPAIOANNOU
L’artista grec procedeix del món de les arts plàstiques, però és director, coreògraf, intèrpret i escenògraf, entre altres coses. Papaioannou presenta Transverse orientation, un espectacle de teatre físic, visual i poesia que parla sobre la naturalesa humana i dibuixa el pas de les civilitzacions i les creences que les han acompanyat.
SÍLVIA PÉREZ CRUZ
La cantant de Palafrugell porta al Teatre Lliure Género imposible, un espectacle multidisciplinari que barreja música, dansa, teatre i cinema, amb la col·laboració de noms com la ballarina Elena Córdoba, el dramaturg i poeta Pablo Messiez, els escenògrafs Sílvia Delagneau i Max Glaenzel i el pintor, il·luminador i poeta Carlos Marquerie.
RODRIGO CUEVAS
Els seus concerts són espectacles integrals que barregen música, folklore, electrònica, moviment, videoprojeccions i sobretot bon humor. Nascut a Oviedo l’any 1985, es considera un “agitador cultural” que aposta per recuperar les arrels tradicionals i passar-les pel sedàs contemporani. En aquesta edició presentarà Trópico de Covadonga, el seu darrer projecte.
PEPA PLANA
La pallassa Pepa Plana, un referent de l’escena catalana, Premi Nacional de Cultura que ha arribat a treballar amb el Cirque du Soleil, recupera Veus que no veus. L’espectacle, interpretat juntament amb Nöel Olivé, revisa amb ulls de dona números coneguts del gènere clown.
XAVIER ALBERTÍ
El que fins a aquesta temporada ha estat director artístic del Teatre Nacional de Catalunya dirigirà al Teatre Lliure La mala dicció. L’obra completa la trilogia on el dramaturg i actor Jordi Oriol rellegeix Shakespeare, després, La caiguda d’Amlet (o La caiguda de l’ac) i L’empestat, i ara tocar revisar Macbeth amb Paula Malia i Carles Pedragosa.
ANGÉLICA LIDELL
Nascuda a Figueres el 1966, Liddell s’ha convertit en un dels noms més respectats de l’escena, amb una trajectòria extensa que ella ha basat en una forma dissident i sovint incòmoda d’entendre el gènere. Amb Liebestod, que significa ‘amor i mort’, explora els orígens de la tragèdia i la seva relació amb la tauromàquia.
PEP TOSAR
L’actor i director porta a escena El fingidor, un espectacle on posarà veu a Fernando Pessoa a través de la seva poesia, cartes i entrevistes. Després de l’èxit del seu espectacle anterior sobre Lorca, ara s’endinsa en l’univers del poeta portuguès al costat de noms com la companyia Hotel Iocandi, la cantant Joana Gomila i el guitarrista Eduard Iniesta.