La bohème, de Giacomo Puccini, és una òpera verista amb tints melodramàtics en què se’ns mostra la vida quotidiana d’uns artistes que viuen en unes golfes d’un barri de París; pobres, però feliços. Un d’aquests artistes, Rodolfo, coneix per casualitat la seva veïna Mimí, una cosidora, i de seguida s’enamoren l’un de l’altra. Aquest amor, però, estarà condemnat de bon inici a causa de la malaltia que ella arrossega i que s’agreuja amb el fred i la pobresa. A La bohème, els protagonistes són éssers humans que pateixen, es diverteixen, s’enamoren, es barallen… La fantàstica qualitat de Puccini és la capacitat de traduir musicalment les emocions de tots ells i tocar la fibra sensible de l’espectador amb unes històries creïbles que ens arriben a través de melodies càlides i recognoscibles.
Àlex Ollé signa aquest muntatge que ja va escenificar el 2016 a Torí, i la direcció musical anirà a càrrec d’un conegut dels liceistes: Giampaolo Bisanti (Madama Butterfly, 2019; Macbeth, 2016). Pel que fa a l’apartat vocal, destaquen, entre d’altres, el fogós tenor brasiler Atalla Ayan en el rol de Rodolfo i la sempre fascinant Anita Hartig, que farà de Mimí. El muntatge es podrà veure al Liceu del 14 de juny al 2 de juliol.
En una línia argumental molt semblant a Romeo i Julieta, Lucia di Lammermoor, de Gaetano Donizetti, presenta dues famílies enfrontades, els Ravenswood i els Ashton, en què l’hereu dels Ravenswood, Lord Edgardo, s’enamora de la filla dels Ashton, Lucia. El germà de Lucia, Lord Enrico, vol casar-la amb Lord Arturo Bucklaw per interessos polítics, i alhora allunyar-la de l’“enemic” Edgardo. Tots els trets típics del romanticisme vuitcentista s’apleguen en aquesta òpera: exili, follia, duels, cementiris, assassinats, amors impossibles… Donizetti ho musica tot amb una gran sensibilitat, el tenor guanya protagonisme i l’orquestració pren una volada que augurarà l’arribada del gran romàntic italià del XIX, Giuseppe Verdi.
Barbara Wysocka va dirigir aquest muntatge el 2015 a Munic, i trasllada la freda Escòcia als Estats Units dels anys 60. La direcció musical anirà a càrrec del mestre “rossinià” Giacomo Sagripanti i tindrà un repartiment d’autèntic luxe: Nadine Sierra (Lucia), Javier Camarena (Edgardo) i Alfredo Daza (Enrico). El muntatge es podrà veure al Liceu del 16 al 28 de juliol.
My fair lady és el musical que Alan Jay Lerner (text) i Frederic Loewe (música) van crear a partir de la comèdia de George Bernard Shaw Pigmalió i que la pel·lícula de George Cukor va immortalitzar. La història de l’encisadora Eliza Dolittle amb el seu mestre i guia, Henry Higgins, ens serà presentada per la soprano Ellie Laugharne i el baríton Steven Pacey en aquesta versió concert que podrem veure al Liceu els dies 22 i 23 de juliol. La direcció orquestral anirà a càrrec de tot un especialista en el gènere musical com és Alfonso Casado Trigo, que ha dirigit a Londres musicals com Els miserables, Miss Saigon i El fantasma de l’òpera.
Més informació, imatges i entrades a: