Save the date! Les cites teatrals més destacades del 2022

Redacció

Agafa l’agenda i marca al calendari algunes de les cites teatrals més destacades que trobaràs aquesta segona meitat de la temporada a la cartellera!

‘ROMEU I JULIETA’

Amb l’arribada del bon temps, La Brutal us proposarà passar pel seu sedàs el gran William Shakespeare. Què hi trobareu, a escena? Una història d’amor amb un nou enfocament que fuig del caràcter anecdòtic i capriciós de l’amor romàntic i que us emocionarà amb tota l’essència i bellesa que té aquest gran clàssic universal. Per fer-ho comptaràn amb la dramatúrgia de Joan Yago i la traducció de Yannick Garcia.

‘ANIMAL NEGRE TRISTESA’

Després de Nadal arribarà a La Beckett una proposta de l’autora alemanya Anja Hilling: la història d’un grup de sis adults i un nadó que decideixen anar d’excursió al bosc i que es veuen sorpresos per un gran incendi que ho destruirà tot, la vida i també els seus vincles. El text, dirigit per Julio Manrique, reflexiona sobre situacions tràgiques en què l’humà es transforma en animal.

‘ELS HOMES I ELS DIES’

Xavier Albertí torna al TNC per dirigir l’autobiografia pòstuma de David Vilaseca, escriptor i filòleg català i especialista en estudis queer que va morir el 2010 a Londres. Els homes i els dies, que recull la seva obra literària, arriba a escena amb dramatúrgia de Josep M. Miró. La peça on narra la seva història, des de la joventut fins a un any abans de morir, però també el seu món interior i les seves pors.

‘LUZIA’ DEL CIRQUE DU SOLEIL

Cirque du Soleil torna amb la seva carpa amb Luzia, una festa de llum i pluja, surrealista i vibrant inspirada en el màgic univers de Mèxic. Dirigida pel director suís Daniele Finzi Pasca, que ja va enamorar a l’audiència de la ciutat amb el poètic Corteo, l’espectacle integra l’aigua com a element artístic dins d’una producció de carpa, la número 38 de la companyia canadenca.

‘ADÉU, ARTURO’ DE LA CUBANA

Adéu, Arturo és un cant a la vida i de com cal viure intensament, deixant en evidència totes les convencions socials i “les ximpleries” que ens dificulten el poder fer-ho. Una boja comèdia, amb tocs surreals i que, com sempre, estarà amanida amb les coses que ens caracteritzen i al més pur estil La Cubana: amb participació del públic, sorpreses i molt d’humor.

‘EL SOPAR DEL IDIOTES’

El sopar dels idiotes, de Francis Veber és una comèdia divertida i original que s’ha convertit en un dels clàssics de l’humor més representats amb èxit a tot el món. Torna als nostres escenaris una de les millors versions d’una comèdia que no passa de moda per a oferir-nos una divertidíssima crítica d’una societat en la qual no és gens fàcil saber qui és realment l’idiota.

‘ELS NOSTRES FILLS’

L’obra, de la jove autora britànica Lucy Kirkwood, reflexiona sobre la responsabilitat personal que tenim envers el futur que deixem a les nostres generacions i sobre les conseqüències que tenen les accions que fem cada dia. Sota la direcció de Marta Gil Polo, la història parteix quan una parella de físics jubilats abandonen casa seva per refugiar-se d’una catàstrofe; l’arribada d’una antiga companya de la feina alterarà el seu nou dia a dia.

‘L’ORENETA’

Emma Vilarasau i Dafnis Balduz protagonitzen L’oreneta a Barcelona, la premiada obra de Guillem Clua en què Amelia, una mare ferida en el més profund de la seva ànima, es qüestiona què és el que ens fa humans, el que defineix la nostra humanitat i arriba a la conclusió que la capacitat de sentir el dolor dels altres és el que ens distingeix de les bèsties. Aquest és el sentiment que vertebra aquesta obra, inspirada directament en l’atac terrorista LGTBIfob al bar Pulse d’Orlando (EUA) al juny de 2016.

‘FINAL DE PARTIDA’

Quatre personatges es troben “confinats” en un espai tancat. Només dues finestres connecten amb un exterior sense vida. Sergi Belbel torna a Samuel Beckett amb Final de partida, un text que adquireix un nou significat a partir de l’experiència viscuda pel món després de l’esclat de la pandèmia el 2020. Ara, puja un altre cop a l’escenari amb un repartiment d’intèrprets catalans estel·lar, encapçalat per Jordi Boixaderas, que torna als escenaris després d’una llarga absència, i Jordi Bosch.

‘CRIM I CÀSTIG’

El director Pau Carrió porta a escena Crim i càstig, la novel·la de l’escriptor rus Fiódor Dostoievski. Un carrusel titànic d’accions i d’emocions en la fina línia entre la bondat i la maldat, la innocència i la perversitat. I amb Pol López al paper de Raskólnikov, explorant els límits de l’ètica i la moral.

‘MACBETT’

A Macbett, Ionesco despulla el poder i els seus mecanismes a través de l’humor, l’exageració i la paradoxa. A escena actors com Anna Alarcon, Pep Ambrós, Laia Alsina, Joan Carreras o Jordi Martínez estaran dirigits per Ramon Simó.

Consulta tota la cartellera teatral de la ciutat, buscar per dates i filtra per gèneres, clicant aquí.

Escrit per
Articles relacionats
La màgia del teatre en família

La màgia del teatre en família

El 2025 arriba carregada de propostes que aposten per apropar el món del teatre als més petits amb propostes innovadores que transmeten valors com la solidaritat, l’empatia, la creativitat i […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!