Els nens i nenes s’estan fent lloc als teatres amb programació no exclusivament familiar, que comencen a veure’ls no com a futurs espectadors, sinó com el que ja són ara, espectadors, segurament els més exigents. Potser per això teatres com el Lliure, el Maldà o el Tantarantana han posat en marxa maquinàries tan potents com cases flotants, supertietes i companyies que són uns infants terribles.
INFANTS TERRIBLES!
Teniu un infant terrible a casa, d’aquests que no sap tenir el cul quiet? Cap problema, al Tantarantana permeten que els nens juguin per crear l’espectacle fent de dramaturgs, d’escenògrafs, de directors i actors en una fàbrica d’històries on només podran entrar els que estiguin disposats a inventar.
LES TIETES ARA MOLEN
Una nova fornada de tietes vol desbancar el tietisme català. Ara les tietes molen i són Supertietes, una mica especials i boges, però amb ganes d’explicar molts contes. La Cia. Brif, Braf, Bruf presenta un espectacle elaborat a partir del llibre Contes infantils contra tot pronòstic d’Empar Moliner al Círcol Maldà.
AIGUA, TERRATRÈMOLS I HELICÒPTERS
A l’Antic Teatre us porten un espectacle que s’ha ballat per tot Europa, Alles (Tot). Un espectacle on, usant la veu i el cos, l’Ángela i en Koldo es transformen en aigua, terratrèmols o helicòpters. Canten cançons, munten ritmes de hip hop, desfan el terra per a convertir-lo en una arpa i com un eco, sonen les cançons de Carmen Miranda.
MISSATGES DE CORDES I NUSOS
No és una instal·lació d’art contemporani. Ni tampoc un espectacle teatral. O potser sí. La Biblioteca de cuerdas y nudos ho és tot. José Antonio Portillo ens convida a entrar en una estructura circular de fusta que guarda manuscrits sense publicar, textos, partitures, dissenys i objectes trobats a les escombraries, i ficats en cilindres plens de missatges de cordes i nusos. El temps ha anat dipositant esdeveniments i objectes, fragments de vida i de pols, als seus prestatges. Empremtes d’un temps en què la major part dels seus protagonistes eren nens. Els espectadors les poden anar agafant i se’ls revelarà la història que contenen.
UN CONTE MUSICAL
Al Liceu us hi espera un conte musical inspirat en els relats del gran diluvi universal i la història de l’Arca de Noè. Un espectacle familiar on la música interpretada amb piano és escenificada amb titelles, actors, projeccions i una narradora que guiarà l’obra.
EL PETIT PRÍNCEP, UN ÈXIT QUE PRORROGA
I al Barts seguix el músical familiar de la temporada, El Petit Príncep d’Àngel Llàcer, Manu Guix i La Perla 29 que ha prorrogat fins el 8 de març.