‘Tata Mala’, la teràpia col·lectiva que uneix els Falcons de Barcelona amb Los Corderos i Sonia Gómez

Redacció

Enric Montefusco, excantant dels barcelonins Standstill, s’estrena com a dramaturg al Festival Grec amb un espectacle gens convencional, Tata Mala. Una peça que ha comptat amb la complicitat de la coreògrafa Sònia Gòmez, loscorderos sc i els Falcons de Barcelona i que pretén unir la cultura popular i el teatre postdramàtic en un ritual de teatre musical cru però ple d’humor.

TEATRE_BARCELONA-tata_mala-REVISTA_1

Enric Montefusco té una extensa trajectòria musical, però sempre ha estat lligat amb les arts escèniques. “Havia treballat amb Roger Bernat i Sonia Gómez, a més de dirigir alguns espectacles de format reduït en bars musicals, però aquest és el meu primer espectacle de creació –explica–. He volgut unir diversos llenguatges: música, text i cultura popular perquè, per a mi, és fonamental trobar el nexe d’unió amb aquestes expressions populars i que l’espectacle arribi a tothom”. Montefusco assegura que els Falcons de Barcelona “han estat un gran descobriment” perquè “tenen molt potencial escènic”.

Tata Mala converteix el text de la dramaturga Diana Bandini en un ritual col·lectiu original i catàrtic, “un exercici purificador per superar les ferides d’infantesa de l’autora”, explica Montefusco. La peça esdevé una història familiar emotiva i crua, però alhora carregada d’humor que explora la relació entre la intimitat familiar i el seu entorn polític i social. En la posada en escena, sense artificis ni escenografia, pren especial protagonisme una música de vocació popular composada pel mateix Montefusco, que integrarà una part del seu proper disc.

La història narra els episodis més significatius de la infància de la protagonista, per finalment saltar a un present on les circumstàncies s’han invertit i li permeten replantejar-se la seva relació amb el passat, la família i el món. Una narració plena de sinceritat i preguntes difícils “basat en la relació entre el bé i el mal, les ferides que genera genera i el repte de superar-les”.

Escrit per
Articles relacionats
La Bella Otero desafia el vers a ‘Prosopopeya’

La Bella Otero desafia el vers a ‘Prosopopeya’

La companyia La Bella Otero, formada per Emma Arquillué i Pablo Macho Otero, presenta el seu nou espectacle: Prosopopeya, una peça multidisciplinària en vers que parla de la identitat i que es podrà veure del […]

24 espectacles per reviure el llegat de Joan Brossa

24 espectacles per reviure el llegat de Joan Brossa

El Centre de les Arts Lliure de la Fundació Joan Brossa ha presentat la programació del segon trimestre de la temporada 2024-2025, una aposta decidida per la transgressió, la hibridació artística […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!