La 31a edició de Temporada Alta se celebrarà del 7 d’octubre al 12 de desembre a Girona i Salt. Al llarg de les 10 setmanes de festival s’hi podran veure 107 espectacles d’arts escèniques que inclouen estrenes i produccions, propostes de creació contemporània i muntatges dels principals dramaturgs i creadors nacional i internacionals.
Julio Manrique, Marc Artigau i Cristina Genebat inaguraran el festival
La nova edició s’inaugurarà amb L’adversari, una obra dirigida per Julio Manrique a partir d’un dels textos més truculents i emblemàtics d’Emmanuel Carrère adaptat pel propi director juntament amb Marc Artigau i Cristina Genebat. La novel·la de Carrère, publicada l’any 2000, narra la vida d’un home que va matar la seva família el 1993 després de mantenir una vida inventada durant anys. El muntatge, que és una de les produccions pròpies del festival, compta amb la interpretació de Pere Arquillué i Carles Martínez.
El festival seguirà donant suport a la dramatúrgia i creació catalana apostant per creacions de Marta Barceló, Bàrbara Mestanza, Juana Dolores o Josep Julien, a més d’artistes com Jordi Casanovas, Xavier Bobés, Jordi Prat i Coll o Clàudia Cedò.
Gran estrenes del Temporada Alta
El festival Temporada Alta col·labora en la producció d’algunes obres que s’hi estrenen. Aquest any participen de la producció o coproducció de 21 espectacles com Caridad de Angélica Liddell, Despois do silêncio de Christiane Jatahy, el concert d’Ute Lemper i la Gio Symphonia, Confessions de Sant Agustí de Joan Carreras a la Catedral de Girona, Sondheim x Sondheim de Mario Gas o Flors i viatges de Cabosanroque.
Un festival ple de grans figures internacionals
Aquesta nova edició postpandèmia referma la línia de programació internacional. El festival es consolida així com una de les grans portes d’entrada a la península de grans noms i companyies que despusten a l’escena mundial. Enguany s’hi presenten 17 espectacles arribats d’11 països. Oskaras Korsunovas, Cheek by Jowl, Pippo Delbono, Ute Lemper, Romeo Castellucci, Christiane Jatahy, Mariano Pensotti, Marina Otero, Krystian Lupa o Cristiana Morganti són alguns dels noms de l’escena internacional que estaran a Temporada Alta 2022.
Compromís amb la societat
Els temes que marquen l’actualitat són molt presents la programació, fet que demostra que la realitat de l’escena artística actual connecta amb les problemàtiques i inquietuds d’una societat en crisi. *HIT ME IF I’M PRETTY * o Vladimir Maiakovski es va suïcidar per amor; Aquellas que no deben morir del Las Huecas; Titanas de Sol Picó, Charlotta Öfverholm i Natsuki; La casa sin Bernarda o Petróleo són algunes de les obres de Temporada Alta en les quals les dones són les protagonistes absolutes; l’ecologia i la sostenibilitat són els temes principals de Canto mineral i Temple du present; els muntatges Depois do silencio, Instruccions per fer-se feixista i Il Terzo Reich fan una mirada crítica sobre l’auge del feixisme; i les obres Harakiri i Lacrimosa parlen del suïcidi. La memòria històrica, la immigració, l’homofòbia, la política internacional, l’habitatge, la vellesa o la tecnologia són altres temes que estan presents en els muntatges del Temporada Alta 2022.
Temporada Alta arriba a Barcelona
Amb l’objectiu d’apropar la programació del festival al territori, Temporada Alta arribarà per primera vegada a Barcelona. Ho farà al Teatre Romea, amb Ritter, Dene, Voss de Thomas Bernhard, el gran espectacle de Krystian Lupa que es veurà de nou al festival, 25 anys després de la seva estrena a Cracòvia.
La venda general d’entrades estarà disponible a partir del dijous 9 de setembre a les 9 ha la web del festival. Més informació aquí.