‘This is Real Love’, una nova lectura de l’amor del VVAA Col·lectiu al Teatre Lliure

Redacció

Sota les premisses de Juan Carlos Martel Bayod, director del Teatre Lliure, de “recuperar l’esperit jove que va fundar el Lliure” i “allargar la vida dels espectacles de qualitat per fer-los sostenibles i professionalitzar-los”, el teatre recupera i porta a escena l’espectacle This is Real Love del VVAA Col·lectiu, que va passar amb èxit per la Sala Beckett la temporada passada. Es podrà veure a Gràcia del 12 al 29 de desembre.

This is Real Love ofereix una nova lectura de l’amor des del capitalisme i la mercantilització de les emocions i l’exposició de les nostres vides a les xarxes socials. Ho fa també a partir de referents actuals del que s’anomena les power couple -parelles econòmiques monògames i poderoses on la societat s’emmiralla-, com Beyoncé i Jay Z, Kim Kardashian i Kanye West o Isaki Lacuesta i Isa Campo.

“Per nosaltres, l’amor real és qualsevol intercanvi entre éssers humans, ja sigui emocional, econòmic, social o professional”, ha explicat Max Grosse Majench, intèrpret i membre del VVAA Col·lectiu, durant la presentació de l’espectacle. A This is Real Love, matrimoni i patrimoni s’equiparen en una societat on els sentiments generen data i les dades generen diners.

Com bé ha explicat Elena Martín, intèrpret també del col·lectiu, This is Real Love és un “espectacle pop, fàcil d’entendre per a tothom, però especialment pels joves”. Aquesta creació col·lectiva té lloc en un espai blanc i escèptic que, per mitjà de projeccions 360º i música en directe, esdevé festival de música, museu, església o plató de concurs. En un no-espai sense grades, el VVAA Col·lectiu proposa una forma de teatre experiencial on l’espectador decideix fins on s’implica i participa.

This is Real Love beu de l’espectacle God is a dj de Falk Richter, portat a escena precisament per Juan Carlos Martel Bayod al Festival GREC de Barcelona de 2007, i de la ruptura real d’una parella de membres del col·lectiu. “L’espectacle ha evolucionat des de la seva estrena; hem pres distància i ens l’hem reapropiat”, ha afegit Max Grosse Majench.

El VVAA Col·lectiu, que no companyia, com els agrada definir-se perquè la direcció és compartida i fluctuant, compta amb Anna Serrano, Clara Aguilar, Marc Salicrú, Elena Martín i Max Grosse Majench, i la participació especial de Sofia Gallarate, absent en aquesta represa.

Escrit per
Articles relacionats
La diversitat assalta els espais d’humor

La diversitat assalta els espais d’humor

Recordeu els famosos “Chistes de mariquitas” de l’Arévalo? Fins fa poc, aquesta era l’única referència per a molts barcelonins quan els parlaven de comèdia amb perspectiva LGTBIQ+. L’escena de comèdia, […]

Llegir teatre: opcions, novetats i recursos

Llegir teatre: opcions, novetats i recursos

Tot i que el teatre està pensat per ser viscut sobre l’escenari, la lectura de textos dramàtics obre una porta privilegiada a la intimitat de la paraula escrita. Llegir teatre […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!