El Teatre Lliure presenta Cor dels amants, una nova versió del primer text de Tiago Rodrigues, actual director del Festival d’Avinyó. Interpretada per Joan Carreras i Marta Marco, és una peça polifònica sobre una parella i els efectes del pas del temps, i es podrà veure del 25 d’abril al 25 de maig a Gràcia.
Tiago Rodrigues va començar fent teatre com a actor i, el 2006, va decidir escriure el que serien els deu primers minuts de Cor dels amants. “Era una història molt específica i, per primera vegada a la meva vida, necessitava escriure-la jo”, explica. El 2007 va escriure’n fins a mitja hora i aquesta va considerar-se la seva primera obra teatral. L’any 2020 el van convidar a fer-ne una lectura a França. Havien passat tretze anys i, en retrobar-se amb els personatges i aquella història, va decidir allargar-la per saber què havia passat amb ells i escriure les seves vides fins al final.
Una peça sobre una parella i els efectes del pas del temps
Cor dels amants explica la història d’una parella jove que s’enfronta a una situació de vida o mort. De manera simultània, cada amant ofereix versions lleugerament diferents dels mateixos fets, creant una peça lírica i polifònica que celebra la força vital de l’amor quan la normalitat es veu alterada. “Una història en què, a l’inici, el temps és molt urgent, s’escapa, tots els segons són preciosos. Després, és com un ocell que vola sobre una vida i la mira de lluny per explicar-la”, explica l’autor i director.
Aquesta nova versió de Cor dels amants va estrenar-se a França i se n’han fet produccions a Portugal i Grècia. Ara, el Lliure en produeix la versió en català i Tiago Rodriguescelebra que, per primera vegada, la paraula cor abraça els seus dos significats. “En portuguès –Coro dos Amantes– el títol fa referència a un cor de dues persones que parlen alhora; en francès –Choeur des Amants– els dos cor es pronuncien igual, però s’escriuen diferent”, explica. “Però la sort ha fet que a Catalunya no hi hagi distinció entre les dues idees i això m’agrada moltíssim”, afegeix.
Joan Carreras i Marta Marco no treballaven junts des de La filla del mar (TNC, 2002) però la connexió que requereix interpretar un text de manera simultània va sorgir des del primer assaig. “He retrobat un amic, company i actor que admiro, és un regal molt gran que crec que recordaré tota la meva vida”, diu Marco. “És difícil definir una peça d’aquesta magnitud: és preciosa, és bonica en tots els aspectes, és inabastable”, afegeix Carreras.
Més informació, imatges i entrades: