La Camut Band aterra al Teatre Victòria amb el seu claqué enèrgic i original ple de percussió, humor i tecnologia que transforma el moviment dels ballarins en una alquímia de sons.
Amb vint anys a l’esquena, la companyia de percussió Camut Band ha centrat la seva activitat artística en la investigació i creació d’espectacles interdisciplinaris amb la voluntat de modernitzar el claqué. Després de l’èxit de La vida és ritme, que ha voltat per escenaris de tot el món i porta més de 1.000 funcions, els coreògrafs Rafael Méndez, Sharon Lavi i Guillem Alonso presenten un espectacle que recrea el món màgic dels ballarins que fan sons i música amb els peus mentre ballen, Sonoritats. Hi ha coreografies “a capella” amb efectes sonors, interacció entre la musica en viu i sons virtuals, i materials vius com la fusta, el metall, la sorra i el plàstic, que serveixen com a fil conductor i punt de partida de la dansa. Els moviments dels ballarins es converteixen en sons d’aigua, ceràmica o una nit de tempesta. A més dels sis ballarins, entre els quals Guillem Alonso i Sharlon Levi, a l’escenari hi haurà dos músics i un cantant, Jordi Grifell.
20 anys de companyia
La companyia Camut Band la van fundar l’any 1994 els germans Rafael i Lluís Méndez, coreògrafs i ballarins de percussió, i Toni Español, líder de Cae MaDeila. Amb la seva primera peça, Entre pies y manos, guanyen els premis FAD de Barcelona. A partir d’aquí creen espectacles com Keatoniania, amb el pianista Jordi Sabatés, o La vida és ritme. El 2001 inicien la seva trajectòria internacional passant per Nova York, Toronto, New Haven, Hamburg i Gènova.
Text: Mercè Rubià