Una tardor antifeixista i amb segell propi a l’Escenari Joan Brossa

Rubén Garcia Espelta

L’Escenari Joan Brossa ha presentat la nova programació de tardor amb una nova graella que combina l’eix temàtic Contra els feixismes, amb aquells espectacles que no es van estrenar a causa del confinament i amb algunes companyies amb “segell de la casa“, tal com ho ha definit Marc Chornet, el seu director artístic.

La primera aposta és Els somnàmbuls, de Llàtzer García. L’obra, que no es va poder estrenar a la primavera, és una comèdia àcida de l’autor anglès Noël Coward que critica la institució de la parella: “És una comèdia amb un toc amarg però on preval l’alegria i la joia de viure“, comenta el dramaturg.

També es recuperarà Correspondència, de Jordi Casado, que explorarà les diferents formes de comunicació a partir d’una parella que s’envia cartes.

Propostes #ContraElsFeixismes

Sota el lema #ContraElsFeixismes englobarà propostes com El metge de Lampedusa amb Xicu Masó, que ja es va estrenar al Teatre Lliure i que parla del drama dels refugiats que arriben a l’illa.

Dintre del mateix eix temàtic tindran també cabuda produccions com Equus, una adaptació del clàssic de Peter Schaffer, amb intèrprets com Carles Fígols i Ivana Miño; Mort a les cunetes, de David Pintó, un recull de vivències de víctiques del franquisme; Sobre la tiranía, amb Òscar Intente, un monòleg de teatre polític que adapta el llibre On Tyranny sobre les lliçons de l’Holocaust aplicades a la democràcia del segle XXI.

A Carrer de Txernòbil, l’actriu Evelyn Arévalo explicarà les vivències dela dona d’un bomber mort a l’accident nuclear. Neus Pàmies, per la seva banda, protagonitzarà una funció de l’opereta electrònica Infanticida, amb dramatúrgia de Marc Rosich i música de Clara Peya. La peça, basada en l’obra de Víctor Català, formarà part del festival de teatre per a joves RBLS.

Companyies amb segell de la casa

Una de les companyies que comparteix filosofia amb el teatre del barri del Borne, i que ja ha trepitjat en més d’una ocasió el seu escenari, són els Dei Furbi. La companyia recupera Oklahoma, una interpretació lliure de l’obra de Kafka, El desaparegut, i que va ser estrenada al Festival Grec.

Sota la inspiració de Joan Brossa, la companyia La decimonònica estrenarà Poder voler sortir, un relat escrit per Albert Mestres durant el confinament. També torna el Laberint Striptease, la coproducció pròpia amb la companyia Roberto G. Alonso basada en obres del poeta.

Finalment també es podrà veure: Brossa és Brossa, una peça de la companyia Pinya Bausch que es crear per a interpretar via Zoom i que ara dóna el salt a l’escenari físic.

Consulta tota la programació de l’Escenari Joan Brossa aquí.

Escrit per

Periodista i gestor cultural. Responsable de continguts editorials de TeatreBarcelona.com Ha treballat a mitjans com Catalunya Ràdio, El Periódico de Catalunya, La Xarxa, Ràdio 4 o Rac1.

Articles relacionats
Les millors obres de teatre familiar de Barcelona

Les millors obres de teatre familiar de Barcelona

L’escena de teatre infantil i familiar de Barcelona té una llarga tradició: aprofita-la, treu-los de casa i porta’ls a un dels molts espais culturals que programen espectacles per a diferents […]

‘Un sublime error’: retrat d’una amistat

‘Un sublime error’: retrat d’una amistat

Un sublime error és un espectacle sobre l’amistat, la felicitat i el dol. Un projecte artístic que dibuixa somriures i neix de la confiança que atorguen trenta anys de compartir […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!