Vicky Peña i Pablo Derqui protagonitzen ‘Pedro Páramo’ al Teatre Romea

Redacció

El Teatre Romea albergarà fins al 8 d’agost l’espectacle Pedro Páramo. L’obra, una peça fonamental de la narrativa llatinoamericana del segle XX, està basada en la novel·la del mexicà Juan Rulfo, publicada el 1955, i arriba a Barcelona sota la direcció de Mario Gas. Protagonitzen l’obra amb un aclamat repartiment format per Vicky Peña i Pablo Derqui.

Pedro Páramo és un text que ens parla sobre la corrupció, els mecanismes del poder i de com s’utilitzen arreu del món en benefici propi. L’obra explica la història d’un cacic local que s’aprofita de la petita comunitat on viu fins a acabar arrasant-la. Anys després el seu fill (Juan Preciado) tornarà al mateix lloc i s’haurà d’enfrontar als fantasmes del passat.

És una peça especial perquè es troba entre la realitat i la fantasia, és un dels grans antecedents del que després s’anomenaria realisme màgic“, ha explicat Gas que ha comptat amb una “brillant” adaptació de Pau Miró per portar a escena tot l’univers creat per aquest escriptor mexicà. L’obra segons director presenta “un univers de sensacions que fusiona el món del viu i dels morts” i que compta amb “personatges contradictoris i insòlits“.

Per portar aquest relat a escena Mario Gas ha escollit a Vicky Peña i Pablo Derqui: “Des del principi han adquirit una amplitud i una gran contundència per poder intepretar a tots els personatges de la història“. Vicky Peña, que no havia llegit mai l’obra, explica que enfrontar-se a l’obra ha estat tot un repte: “Hem hagut de contruïr els personatges d’una manera molt diferent a com ho fem normalment, però ha estat estimulant poder transitar per aquesta camins obscurs i poètics“. “El risc sempre motiva“, conclou Derqui.

Aquesta adaptació que es podrà veure el Teatre Romea parteix, segons el seus director, de la narrativa oral: “Respecta literalment gran part de l’obra, la seva sensualitat i fins i tot el seu romanticisme, però en altres aspectes no la respecta precisament per ser fidel a ella, al seu esperit“.

Més informació, imatges i venda d’entrades a:

Escrit per
Articles relacionats
La diversitat assalta els espais d’humor

La diversitat assalta els espais d’humor

Recordeu els famosos “Chistes de mariquitas” de l’Arévalo? Fins fa poc, aquesta era l’única referència per a molts barcelonins quan els parlaven de comèdia amb perspectiva LGTBIQ+. L’escena de comèdia, […]

Llegir teatre: opcions, novetats i recursos

Llegir teatre: opcions, novetats i recursos

Tot i que el teatre està pensat per ser viscut sobre l’escenari, la lectura de textos dramàtics obre una porta privilegiada a la intimitat de la paraula escrita. Llegir teatre […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!