VIH, Virginia Woolf i la família a l’Atrium Lab

Teatre Barcelona

Del 4 de juny al 13 de juliol arriba a la Sala Atrium la tercera edició del cicle Atrium Lab amb la voluntat d’esdevenir un terratrèmol cultural a Barcelona i, sobretot, donar suport a aquelles propostes singulars “que sovint no són rebudes ni escoltades”. Enguany, són tres: Discordants, El desvetllament d’una papallona nocturna i F.A.M.Y.L.I.A.

En aquesta tercera edició, per tal de donar una major cobertura als creadors, la Sala Atrium ha unit esforços amb la Nau Ivanow i la Beca Desperta. Els guanyadors de la beca, RetorCia Teatre, són els encarregats d’obrir el cicle amb Discordants, que afronta el desconeixement i l’estigma que pateixen els portadors de VIH amb una tragicomèdia que ens presenta la quotidianitat d’una parella serodiscordant (un amb VIH, l’altre no). David Marín, el director, explica que pretenen “acostar la part més íntima d’un seropositiu i allunyar-se d’estadístiques, números i sensacionalismes, que és el que, malauradament, impera actualment”.

Fins a 42 propostes d’espectacles s’han presentat a la Beca Desperta d’enguany, impulsada per la Nau Ivanow i aPortada Comunicació, que té com a novetat una dotació de 3.000€ per al guanyador. Amb l’exhibició de l’obra a la Sala Atrium tanquen el cicle que ha permès a RetorCia Teatre gaudir d’un espai d’assaig a la Nau Ivanow i un assessorament en la comunicació de l’espectacle.

El desvetllament d’una papallona nocturna i F.A.M.Y.I.A formen part de les obres seleccionades per la Sala Atrium, que cada any obre un període de recepció de propostes amb la voluntat de donar espai a “propostes innovadores, avançades als seus temps i que volen explorar nous camins”, explica el director artístic de la sala, Raimon Molins.

El desvetllament d’una papallona nocturna recrea fragments de l’obra literària de Virginia Woolf. No pretén ser una biografia, sinó “una experimentació, un diseccionament en viu de propostes arriscades amb un discurs concret i emotiu”. “He agafat aquells fragments amb els què m’identifico per experiències personals o properes” explica el seu autor, Eles Alavedra.

The Mamzelles són les encarregades de tancar el cicle amb la seva comèdia-investigació sobre la família i un subtítol ben suggerent, “follamos amando mucho y luego intentamos arreglarlo”. Bàrbara Mestanza, la directora, ha explicat que per primer cop fan un espectacle 100% Mamzelles, però que elles no faran d’intèrprets. Seran cinc actors masculins els qui viatjaran per les experiències personals d’una dona i ens portaran a reflexionar què és la família.

Raimon Molins s’ha mostrat satisfet de la trajectòria de l’Atrium Lab. Fins al moment, gairebé un 80% de les propostes que s’han representat han anat a parar a altres sales com el Versus Teatre, el Teatre Lliure o el Tantarantana i en alguns casos, han fet gira per Catalunya.

(Text: Mercè Rubià)

Escrit per
Articles relacionats
‘Un sublime error’: retrat d’una amistat

‘Un sublime error’: retrat d’una amistat

Un sublime error és un espectacle sobre l’amistat, la felicitat i el dol. Un projecte artístic que dibuixa somriures i neix de la confiança que atorguen trenta anys de compartir […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!